Orofaciale fysiotherapie

 

Orofaciale fysiotherapie

Alhoewel de orofaciaal fysiotherapeut in de volksmond een kaakfysiotherapeut wordt genoemd is het indicatiegebied binnen deze specialisatie breder dan alleen het kauwstelsel. De orofaciaal fysiotherapeut (OFT) is namelijk een fysiotherapeut-specialist voor functiestoornissen en functionele beperkingen in het gehele hoofd- /halsgebied.

Van oudsher lag het indicatiegebied vooral binnen het domein van de bijzondere tandheelkunde. Aangezien de problematiek in het hoofd- en halsgebied vele indicaties en specifieke kennisdomeinen bevat, heeft de orofaciaal fysiotherapeut zich gaandeweg ook hierbinnen verder ontwikkeld.

De orofaciaal fysiotherapeut bij Impuls Fysiotherapie staat ingeschreven in het deelregister Orofaciale Fysiotherapie van het Centraal Kwaliteits Register (CKR). In het Centraal Kwaliteitsregister (CKR) Fysiotherapie zijn fysiotherapeuten opgenomen die voldoen aan de door het KNGF gestelde kwaliteitseisen.

Domein orofaciaal fysiotherapeut

De orofaciaal fysiotherapeut onderscheidt zich door zijn specifieke kennis van pijnfysiologie, functiestoornissen en -beperkingen in het hoofd-hals gebied, de psycho-sociale aspecten hierbij en de daaraan verbonden onderzoeks- en behandelmogelijkheden. Daarnaast heeft de orofaciaal fysiotherapeut specifieke kennis van tandheelkundige en tandtechnische voorzieningen en kennis van traumatologie en chirurgie in het hoofd- en halsgebied.

Indicatiegebieden

Naast kaakklachten zijn hoofdpijn, duizeligheid, perifere aangezichtsverlamming, aangezichtspijn, tinnitus en functiestoornissen bij hoofd-hals-oncologie belangrijke indicatiegebieden.
Bron NVOF

Alle Sterk

Orofaciale fysiotherapie

Vragen?

Alle beantwoord ze graag. Laat hier je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Een e-mail sturen of een bericht achterlaten met behulp van het contactformulier kan natuurlijk ook.

Bel mij terug

    Door te klikken op 'bel mij terug' ga je akkoord met ons privacy-beleid